Search
Close this search box.

ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ФОЧА – ОБАВЈЕШТЕЊЕ

РЕПУБЛИКАСРПСКА
ОПШТИНАФОЧА
ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ФОЧА
Ф О Ч А

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

“Из Општинске изборне комисије Фоча обавјештавају гласаче који су позитивни на вирус COVID – 19, или су изоловани одлуком надлежног органа, па усљед тога неће бити у могућности да на дан одржавања избора приступе гласању на редован начин, да своје бирачко право могу да искористе тако што ће најкасније 72 сата прије дана избора, лично (путем електронске поште, факс апарата или телефонских апликација) доставити ОИК-у захтјев за гласање путем ковертираног гласачког листића, као и медицински налаз који потврђује зараженост вирусом, односно акт надлежног органа о одређеној изолацији.
Ови гласачи ће своје право искористити путем посебно опремљеног мобилног тима који ће на дан избора посјећивати заражена (изолована) лица.
Бирач којем је дијагностификовано обољење након истека рока од 72 сата прије дана избора, или на сам дан избора, захтјев за гласање је дужан доставити најкасније на сам дан избора до 9часова.
Контакт е-маил адреса ОИК Фоча: oik166foca@gmail.com
контакт телефон: 058-210-216, гдје се могу додатно информисати.

Такође, ОИК Фоча апелује на бираче, да на дан избора поштују све мјере прописане за заштиту здравља и живота у условима пандемије Ковид 19, да исправно користе заштитне маске за лице и одржавају физичку дистанцу на бирачком мјесту “
`

 

Поделите: