Search
Close this search box.

Вукадиновић преузео дужност начелника општине

Новоизабрани начелник општине Фоча Милан Вукадиновић преузео је данас дужност од Радисава Машића, који је на челу ове локалне заједнице био претходних осам година.

Вукадиновић се захвалио досадашњем начелнику на добром вођењу општине, као и суграђанима на повјерењу.

„Настојаћу да будем начелник свих грађана, да наставим континуитет добре политике коју је водио претходни начелник, са неким новим идејама, визијама, новом снагом и енергијом да проведем оно што је обећано и да учинимо Фочу бољим мјестом за живот свих њених грађана“, истакао је Вукадиновић.

Он је навео да слиједе консултације у вези са конституисањем Скупштине и формирањем извршне власти.

„Када то завршимо, морамо хитно да кренемо у реализацију озбиљних пројеката који нас чекају“, рекао је Вукадиновић.

Досадашњи начелник Радисав Машић пожелио је свом насљеднику да општину води онако како је обећао грађанима.

Машић је навео да новом руководству остављају стабилну и уређену општину, која уредно измирује све обавезе, са позитивним пословањем свих корисника општинског буџета.

„Општина је уредном измирила све обавезе према радницима и буџетским корисницима, бројне инвестиције су завршене, квалитет живота у нашој локалној заједници је знатно побољшан, започели смо неке инвестиције које остављамо новом начелнику да их приведе крају. С обзиром да је ово наставак и континуитет једне политике коју водимо већ осам година, нема сумње да ће све бити у најбољем реду“, нагласио је Машић.

Досадашњи начелник је оцијенио да је општина успоставила добре односе са институцијама Републике Српске, са министарствима Савјета министара БиХ, као и са међународним организацијама, што је добра основа за наставак квалитетне сарадње.

Милан Вукадиновић по струци је инжењер електротехнике, а на мјесто начелника општине долази са позиције руководиоца фочанске Електродистрибуције.

У претходне четири године био је предсједник Kлуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Фоча.

Поделите: