Search
Close this search box.

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

grb mali

ОПШТИНА ФОЧА

 

САОПШТЕЊЕ

ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Општински штаб за ванредне ситуације је, на данашњој сједници  14.12.2020.године, констатовао да је епидемијска ситуација на подручју наше општине и даље сложена и да је број средње тешких и тешких пацијената од почетка пандемије до данас највећи.

У Болници је смјештен 71 пацијент, од којих су 4 на респираторима, а 8 у интензивној њези. Свима њима неопходна је кисеоничка подршка. Број пацијената који се јављају са упалом плућа такође се повећава и сваки дан се рендгенски снима више од 80 болесника.

Љекари апелују на све грађане који осјете прве симптоме болести да се одмах јаве породичном љекару како би се благовремено предузеле терапијске мјере и спријечило да болест узме маха, када је лијечење све теже.

С обзиром да предстоје празници као што су крсне славе, Нова година и Божић, постоји оправдана бојазан од ширења вируса. Због тога Кризни штаб апелује на све грађане да се доследно придржавају донесених мјера и да избјегавају масовна окупљања.

Кризни штаб очекује да ће подршку за овакве апеле добити и од Српске павославне цркве када је ријеч о прослави крсне славе.

Све досадашње мјере које су провођене на подручју наше општине настављају се и даље, а то се прије свега односи на дезинфекцију јавних простора и установа, као и контролу поштовања радног времена и прописа о раду угоститеља, трговаца и услужних дјелатности.

Властитим примјером покажимо да бринемо о свом здрављу и здрављу својих најближих, апел је који је Кризни штаб са данашње сједнице упутио свим грађанима.

 

Фоча, 14.12.2020.године

Поделите: