Општина Фоча

Општина Фоча

Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ

advanced divider

Пројекат Европске уније ЕУ4АГРИ објавио је данас јавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста. Овај јавни позив је трећи по реду објављен кроз пројекат ЕУ4АГРИ како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања ЦОВИД-19 пандемије и опоравка од кризе проузроковане њом.

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, обрти/предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека; производња меса; узгој житарица и уљарица; узгој воћа укључујући виноградарство и маслине; узгој поврћа (повртларство) и производња јаја. Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву износе до 3,5 милиона КМ. Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20%.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15.00 сати.

Како се пријавити на јавни позив?

Све информације о критеријима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве налазе се у документу  Смјернице за подносиоце пријава.

Прва инфо сесија у вези овог јавног позива одржана је онлине путем Фејсбук странице пројекта ЕУ4АГРИ у уторак, 22. децембра 2020. године с почетком у 11.00. Снимак је доступан на страници.

Друга инфо сесија у вези овог јавног позива одржана је онлине путем Фејсбук странице пројекта ЕУ4АГРИ у четвртак, 14. јануара 2021. године с почетком у 14.00. Снимак је доступан на страници.

Важно обавјештење: Инфо сесије које организира пројекат ЕУ4АГРИ путем своје ЕУ4АГРИ Фејсбук странице су једине службене информативне сесије на којима заинтересирани могу добити тачне и релевантне информације о текућим јавним позивима. Пројекат ЕУ4АГРИ не подржава нити одобрава инфо сесије у вези јавних позива које се организирају мимо службене Фејсбук странице пројекта. Пројекат ЕУ4АГРИ не одговара за тачност информација које се добију путем других канала (инфо сесије других организација или удружења, едукације, итд).

Уколико имате потешкоћа са преузимањем или отварањем докумената/образаца, као и за сва додатна питања у вези овог позива, можете нас контактирати путем електронске поште, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу: registry.ba@undp.org или на емаил адресу општине Фоча privreda@opstinafoca.rs.ba

Оквирну листу свих јавних позива пројекта ЕУ4АГРИ можете преузети овдје.

ЕУ4АГРИ је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона еура чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).

advanced divider

Вијести

Translate »