Search
Close this search box.

Спортска година у знаку короне и тениса, награде за Фундупа и ТК “Фоча”

Тенисер Срђан Фундуп и Тениски клуб „Фоча“, чији је Фундуп члан, проглашени су за најбољег фочанског спортисту и најбољи спортски колектив у 2020. години.

На свечаности коју су општина Фоча и општински Спортски савез организовали вечерас у Градској дворани, без присуства публике, због поштовања епидемиолошких мјера, Срђан Фундуп је награђен за одличне резултате на више турнира тениских рекреативаца и ветерана у БиХ и Србији.

У 2020. години, Фундуп је, између осталог, освојио Мастерс сарајевску лигу рекеративаца, као и турнире за рекреативце и ветеране у Кули и Какњу, док је на турниру у Кисељаку, који важи за једно од најквалитетнијих такмичења тениских рекреативаца у БиХ, освојио друго мјесто у синглу и два прва мјеста у мушком и мјешовитом дублу.

Фочански тенисер скромно признаје да је изненађен признањем за најбољег спортисту општине и истиче да је то потврда да се труд и посвећеност увијек цијене и препознају, без обзира да ли се неко спортом бави професионално, аматерски или рекреативно.

„Вирус корона је друге спортисте спутавао да се такмиче и праве озбиљније резултате и ја сам имао част и прилику да то искористим“, каже Фундуп.

Он је навео да је за њега касно да се опроба на озбиљнијим турнирима, па се посветио тренерском позиву, али да се нада ће успјети да, уз већу подршку општине и спонзора, у будућнсоти то омогуће младим талентима који стасавају у овом клубу.

Фундуп је додао да је највећи успјех Тениског клуба „Фоча“ то што је успио да поново омасови школу тениса, након неколико година слабијег рада, и да је врати на некадашњи ниво, те да се из те масовности и квалитетног рада тек могу очекивати прави резултати.

Награда за најбољег тренера припала је Радану Мимићу из Омладинског шаховског клуба „Девети јануар“, који је најзаслужнији за препород шаха у Фочи и за више шампионских титула које су чланови овог клуба освојили на такмичењима у Српској.

Награду за најперспективнијег спортисту подијелили су Валентина Вуковић из Карате клуба „Нипон“, Милош Рашевић из Карате клуба „Љубишња“ и Матеј Трипковић из Кик бокс клуба „Игма“, док је признање за спортски подвиг године додијељено члану Планинарског друштва „Зеленгора“ Срђану Кулићу који се у 2020. години, и то за мање од три мјесеца, попео на свих 78 планинских врхова у БиХ виших од 2.000 метара изнад мора.

И ове године награду за најбољег спортисту са тешкоћама у развоју освојио је Горан Ковачевић, члан Карате клуба „Љубишња“.

Замјеник начелника општине Весна Рашевић рекла је да је Фоча поносна на своје спортисте и спортске колективе, јер су они, како је истакла, њени најбољи амбасадори.

„Без обзира на све изазове пандемије, општина Фоча је у свом буџету за ову годину планирала 350.000 марака за развој свих спортских колектива. У нашој обавези је да се бавимо и одржавањем спортске инфраструктуре, чиме се трудимо да доприносимо здравом развоју младих у нашем граду“, рекла је Рашевићева.

Предсједник Спортског савеза општине Душко Рашевић рекао је да су спортисти и спортски радници својом енергијом и снагом воље успјели да превазиђу тешкоће и потпуно други амбијент, изазван пандемијом вируса корона, и да наставе са спортским активностима.

„Може се рећи да смо на том плану сви побједници“, истакао је Рашевић.

Поделите: