Општина Фоча

Општина Фоча

Позив за истраживачке грантове

advanced divider

Европски истраживачки савјет (European Research Council ERC) објавио Позив за достављање приједлога пројеката „Почетни грант“ који се финансира у оквиру Програма ЕУ Horizon Europe 2021 – 2027.

Рок за достављање приједлога пројеката је 08. април 2021. године до 17:00 часова.

Циљ предметног Позива је подршка научницима да формирају свој независни истраживачки тим или програм.

Буџет Позива износи 619 милиона евра. Предвиђено је да се додијели 413 грантова и износу до 1,5 милиона евра.

На Позив се могу пријавити научници који су стекли докторат у периоду од 01. јануара 2014. године до 31. децембра 2018. године.

Програм рада можете погледати у прилогу  а све услове позива и критеријуме за прихватљивост апликаната  доступне су ОВДЈЕ.

Молимо апликанте из Републике Српске да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

 

 


ERC грантови за консолидатора намијењени су истраживачима са значајним истраживачким постигнућима и којима је закључно са 1. јануаром 2020. године протекло најмање седам, а највише 12 година од дана докторирања. Циљ гранта је пружање подршке врхунским водећим истраживачима у оној фази каријере када настоје да консолидују свој истраживачки тим. Водећи истраживачи који су апликанти морају да покажу да је њихов истраживачки приједлог иновативан, амбициозан и изводљив.

Акције ЕРЦ-а отворене су за истраживаче било које националности који намеравају да спроведу своју истраживачку активност у било којој држави чланици ЕУ или придруженим земљама. Главни истражитељи могу бити било које старосне доби и националности и могу боравити у било којој земљи на свету у време подношења захтева. Главни истражитељи финансирани путем помоћи за истраживање граница ЕРЦ-а троше минимални проценат свог радног времена на пројекат ЕРЦ и минимални проценат свог радног времена у некој држави чланици ЕУ или придруженој земљи.

Институција домаћина (Правна институција подносиоца захтева) мора бити основана у некој држави чланици ЕУ или придруженој земљи као правно лице створено у складу са националним законом, или међународна европска интересна организација (као што су ЦЕРН, ЕМБЛ итд.), Заједнички истраживачки центар Европске комисије (ЈРЦ) или било који други ентитет створен у складу са законом ЕУ.

advanced divider

Вијести

Translate »