Search
Close this search box.

Помоћ најугроженијим пензионерима

Општина Фоча и Удружење пензионера обезбиједили су помоћ за 500 најугроженијих корисника Фонда ПИО.

Пензионери који примају минималну пензију добиће по 50 марака, а из удружења и Општине најављују још активности како би се помогло најугроженијој старосној популацији.

У сусрет Васкрсу, Општина и Удружење пензионера обезбиједили су 25.000 марака, како би наши најстарији угрожени суграђани у бољим условима обиљежили празник.

Начелник Општине Милан Вукадиновић каже да ће расподјелу средстава вршити удружење.

„Договорили смо да пред Васкрс помогнемо 500 најугроженијих пензионера. Искрено се надам и будућој коректној сарадњи. Овај пут смо учествовали са 12.000 марака, а трудићемо се да сваки пут изађемо у сусрет колико будемо у могућности“, рекао је Вукадиновић.

Свака помоћ је добро дошла, истичу пензионери, вјерујући да ће сарадња бити настављена. Предсједник Удружења пензионера Фоче, Симо Мојовић, каже да се са 207 марака мјесечно не могу обезбиједити ни најосновнији услови за нормалан живот.

„Пола од ове помоћи обезбиједила је Општина, а пола је од наше чланарине. То су корисници који не могу са својим примањима скоро ништа обезбиједити јер док плате обавезе, остане им по 100 марака што је у данашњем времену премало. Толико остане за храну, а најтрагичније је и велики проблем што има случајева да појединци издржавају још неке чланове породице“, истиче Мојовић, очекујући да ће бити још сличних акција.

Фочански пензионери захвалили су се начелнику Вукадиновићу и Општини што су изнашли могућност за помоћ.

Поделите: