Search
Close this search box.

Републичке институције да се укључе у рјешавање горућих инфраструктурних проблема на подручју Фоче

Фоча очекује од републичких власти да се укључе у рјешавање инфраструктурних проблема међу којима се посебно истичу магистрални пут Фоча-Брод на Дрини-Шћепан Поље и регионални пут Фоча-Заваит -Челебићи-Пљевља, речено је на састанку општинског руководства са министарком управе и локалне самопуправе РС, Сенком Јујић.

Осим са инфраструктурном проблематиком, Јујићева се у Фочи упознала са радом локалног парламента, те са ранијом иницијативом да Фоча добије статус града.

-Постоје јасни услови и прописана процедура за стицање статуса града. Што се тиче законских одредби свака јединица локалне самоуправе која сматра да испуњава услове, мора то и да докаже како би ушла у процедуру. Коначну одлуку доноси Влада РС-прецизирала је Јујићева.

 

Предсједник СО Фоча Срђан Драшковић рекао је да очекују помоћ и подршку републичких власти за рјешавање путних комуникација према Подгорици и Пљевљима.

– Ускоро ћемо имати и посебну, тематску сједницу СО Фоча на којој ће такође бити разговора о томе-најавио је Драшковић.

Министарка Јујић на састанку у Фочи оцијенила је да је ова општина један од позитивних примјера функционисања локалне управе и самоуправе која је ефикасно конституисала локални парламент уз поштовање свих законских одредби, те да добро функционише на задовољство њених грађана.

Поделите: