Search
Close this search box.

Снажнија и чвршћа регионална сарадња

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић разговарао је са секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у Покрајинској влади Војводине, Александром Софићем, о побољшању будуће заједничке сарадње, с обзиром на то да су институционални односи Републике Српске и АП Војводине све интензивнији и да постоји јасан правни овир за размјену искустава и умрежавање привредних субјеката између Српске и Србије.

На састанку је разговарано о могућностима које Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Покрајинска влада спроводе када су у питању пројекти прекограничне сарадње и ефикасног коришћења средстава из фонда Европске уније.

-Било је ријечи и о учешћу општине Фоча на традиционалном „Сајму завичаја“ који се организује под покровитељством Покрајинске владе у сарадњи са Фондом за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону-саопштено је из кабинета начелника Фоче.

Вукадиновић и Софић су се усагласили да је учешће на сајамским манифестацијама одлична прилика за умрежавање предузетника и инвеститора с обзиром на то да је Фоча један од универзитетских и туристичких центара Републике Српске.

Састанку у Покрајинскј влади присуствовали су директор Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, Душко Ћутило, и предсједник Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном Скупштином Републике Српске, Александар Зиројевић.

Поделите: