Општина Фоча

Општина Фоча

BCSDN позив за подношење приједлога – Подршка организацијама цивилног друштва za ad-hoc грантове

advanced divider

Балканска мрежа за развој цивилног друштва (BCSDN) објавила Позив за достављање приједлога пројеката „Ad hoc грантови за подршку“, који финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Рок за подношење пријава је до краја 2021. године или док се не исплате сва расположива средства.

Ad hoc подршка је инструмент који је успостављен како би се обезбиједило брзо финансирање организација цивилног друштва (ОЦД) када нема довољно времена за дјеловање кроз стандардни поступак додјеле грантова.

Предметни позив пружа подршку за:

  • Непосредне потребе;
  • Иновације.
  •  

Прихватљиви кандидати могу бити све врсте појединачних ОЦД и / или мреже ОЦД, платформе, удружења, фондације, под условом да су невладине и нису профитне и да су регистроване у најмање једној од земаља региона Западног Балкана. – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Црна Гора, Србија и Република Сјеверна Македонија.

На предметни позив могу се пријавити невладине и непрофитне организације цивилног друштва, платформе, удружења, фондације, регистроване у најмање једној земљи Западног Балкана.

Буџет Позива износи 340,000 евра.

Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ а смјернице за апликанте налазе се у прилогу.

 

 


Балканска мрежа за развој цивилног друштва (БЦСДН) је мрежа од 14 организација цивилног друштва из 11 земаља Балкана (Албанија, БиХ, Бугарска, Хрватска, Румунија, Црна Гора, Северна Македонија, Словенија, Србија и Турска). Циљ БЦСДН је ојачати цивилно друштво и утицати на европске и националне политике у правцу повољнијег окружења за развој цивилног друштва како би се осигурале одрживе и функционалне демократије на Балкану.

advanced divider

Вијести

Translate »