Search
Close this search box.

Састанак корисника пројекта “Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије 2019-2023

У просторијама друштвено политичких организација одржан је састанак представника донаторске организације Каритас Швајцарска, представника општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча са 13 одабраних корисника.
У једној од компоненти пројекта помоћ у запошљавању и самозапошљавању становника општине Фоча одабрано је 13 корисника по унапријед утврђеним критеријумима од стране донатора.

Састанак са корисницима одржан је у сврху упознавања корисника са циљевима које корисник гранта треба да оствари као и обавезама које требају испунити како би у најкраћем року добили опрему за коју су конкурисали. Са сваким појединачним корисником потписан је анекс уговора.

За појединачне кориснике који су добили грантове осигурана је финансијска подршка у износу до 5.000,00 КМ, кроз период од наредне 4 године. Удружења, задруге, или други облици заједничког пословања биће подржани износом до 15.000,00 КМ, кроз исти период. Царитас Швицарске ће пратити напредак корисника, у уској сарадњи са општинским представницима како би се остварили најбољи резултати. Будући грантови ће бити финансирани од стране Царитаса Швицарске у износу од 40%, општине 40% и самих корисника до 20%.

Поделите: