Search
Close this search box.

СО Фоча: Што прије реконструисати магистралне и регионалне путеве

Одборници Скупштине општине Фоча на посебној сједници једногласно су усвојили закључак којим од надлежних траже да што прије цијелом дужином, у ширини од пет метара, прошире дионицу магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље, поставе одбојне ограде и асфалтирају дионицу. Захтијевају и да се убрзају активности на изградњи нове трасе пута на овој и дионици магистралног пута Тјентиште – Брод на Дрини.

Затражено је да у наредном периоду почну активности на реконструкцији дионице магистралног пута Фоча – Годијено, те регионалног пута Драгочава – Шула.

Савјету министара БиХ упућен је апел да у складу са својим надлежностима и могућностима убрза активности на реализацији изградње пута Сарајево – Добро Поље – Брод на Дрини – Шћепан Поље.

Локални парламент затражио је од надлежних предузећа боље одржавање магистралних и регионалних путних праваца на подручју општине Фоча.

-Од предузећа „Путеви Републике Српске“ се затијева да обавеже надзорне органе да прије и након зимске сезоне СО Фоча поднесу информацију о спроведеним мјерама и активностима на свим путним правцима на подручју општине Фоча-наведено је у закључку.

На данашњој посебној сједници Скупштина општине констатовала је да су магистрални и регионални путеви на подручју Фоче у лошем стању, те да су грађани Фоче незадовољни путном инфраструктуром и њеним одржавањем, чије стање није безбједно за саобраћај и путнике, па представља препреку за економски развој општине Фоча и регије.

Поделите: