Search
Close this search box.

Општина и Каритас помогли пољопривреднике, занатлије и туристичке раднике

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и представници Каритаса потписали су уговоре са 13 корисника пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије”. Вриједност пројекта који заједнички реализују Општина Фоча и Каритас је око 85 хиљада марака.

Сања Мићевић из фочанског села Превраћ са породицом узгаја кромпир, парадајз, краставац и паприку. Истиче да ће захваљујући пројекту послови на селу убудуће бити лакши.

-Додијељен нам је мотокултиватор који ћемо користити у пољопривреди, за превоз сијена и ђубрива-рекла је Мићевићева.

Помоћ ће добро доћи и шесточланој породици тридестпетогодишњег Бојана Радовића који се сточарством бави у Челебићима.

-Имамо мини фарму са 10 крава. Добио сам косачицу за коју сам конкурисао и задовољан сам-рекао је Радовић.

Пројекат се проводи уз 40 одсто учешћа Општине и Каритаса, док корисници учествују са 20 одсто, каже замјеник директора Каритаса Златан Савић.

-Карактеристика овог пројекта је да се ради у пуној сарадњи са Општином и корисницима. Припремамо се за наставак пројекта који ћемо реализовати крајем ове и почетком идуће године. Наша је обавеза да будемо у контакту са корисницима. Радићемо мониторинг, који ће подразумијевати одлазак на лице мјеста и праћење напретка у пословима корисника-рекао је Савић.

Сарадња општине Фоча и Каритаса биће настављена, истичу у локалној управи.

-Суфинансирањем пројеката, како са Каритасом, тако и другим организацијама, у наредном периоду желимо да помогнемо нашим суграђанима и тако им олакшамо послове у дјелатностима којима се баве-рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Пројекат „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије” обухватио је кориснике који се баве пољопривредом, занатством и туризмом.

Поделите: