Search
Close this search box.

Почиње тродневни Ауто рели “Козара-Сутјеска”

Тродневни Ауто-рели  „Козара – Сутјеска 2021“, почиње данас на Мраковици у Националном парку “Козара”, гдје ће се возити прва етапа са испитом спретности.

На овогодишњем релију учествује 110 такмичара из свих крајева Републике Српске и БиХ, а подијељени су у групе “турист” и “спринт”.

Проглашење побједника и додјела награда за етапу један обавиће се на Козари, а резултати тог дијела такмичења неће се уврштавати у збирни резултат ауто-релија, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Етапа два возиће се сутра и представља вожњу од матичног ауто-мото друштва из градова БиХ из којих такмичари долазе до заданог старта у Источном Сарајеву , а одатле до циља на платоу Националног парка “Сутјеска” на Тјентишту.

Посљедњи такмичарски испит спретности и проглашење побједника одржаће се на Тјентишту у недјељу, 18. jула.

Ауто-рели „Козара – Сутјеска 2021“ организују Ауто-мото савез Републике Српске заједно са 49 ауто-мото друштава и ауто клубова из Републике Српске и БиХ.

Подршку су дали  Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Српске, Савез удружења бораца народноослободилачког рата (СУБНОР) Републике Српске, градови Приједор и Источно Сарајево, општина Фоча и национални паркови “Козара” и “Сутјеска”.

Циљ Ауто-релија „Козара – Сутјеска 2021“ је ширење саобраћајне културе, повећање саобраћајне безбједности, промоција ауто-мото и спортских активности, али и туристичких потенцијала Републике Српске, са посебним нагласком на националне паркове “Козара” и “Сутјеска”.

Поред тога, рели подсјећа на значајне датуме из историје у вријеме Другог свјетског рата, а у вези са устанком и борбом против фашизма.

Из Ауто-мото савеза Српске подсјећају да традицију одржавања овог релија, са друштвима и клубовима, баштине од 2001. године када су, као једни од насљедника Ауто-мото савеза Социјалистичке Републике БиХ, наставили са организовањем легендарног Ауто-релија „Сутјеска“ зачетог средином прошлог вијека у бившој Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији.

Поделите: