Search
Close this search box.

Ритам Европе: Музички таленти на пријему код Начелника Милана Вукадиновића

Фочанка Марија Станић нада се добром пласману на музичком такмичењу „Ритам Европе“ 25. септембра у Лопарама, на којем ће 15 музичких талената Српске пјевати пјесме са Евровизије.

Матуранткиња фочанске гимназије наступиће уз плесну подршку три године млађих суграђанки Анђеле Вуковић, Миљане Пејовић и Саре Вуковић са пјесмом „Донт брејк ми” од аустралијске пјевачице Монтејн, којом је Аустралија наступила на овогодишњој Евровизији.

Марија и плесна група изабрани су на аудицији у Фочи, након чега су добиле прилику да свој таленат усавршавају са тренерима „Ритма Европе“.

„Доста смо се припремале, скоро сваки дан смо имале пробе по два сата и самим тим што смо вјежбале приближиле смо се као другарице. Наша очекивања су велика, стварно смо се потрудиле“, каже Марија.

“Ритам Европе” уживо ће се емитовати на Радио-телевизији Републике Српске 25. септембра од 17,20 часова, када ће премијерно бити емиитован спот који су Фочанке са продукцијом овог такмичења снимиле на атрактивним локацијама у Фочи- у подножју планине Маглић и на пјешчаним пирамидама.

Марија је увјерена да ће се гледаоцима свидјети, како кадрови природе, тако и њихов наступ.

„Нисмо ни ми видјеле читав спот, то тек чекамо 25. септембра, али оно што смо видјеле, доста је добро урађено, лијепо смо испале, што је најважије, а природа около је прелијепа“, навела је Марија.

Партнери „Ритма Европе“ у Фочи су Центар за културу и информисање, Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво „Побратимство”.

Велику подршку од самог почетка пружила је и локална управа.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да је поносан учешћем младих талената из Фоче.

„Локације за снимање спота на прави начин су осмишљене и допринијеће и афирмацији фочанских туристичких дестинација.Посебан акценат стављам на нашу дивну екипу, која ће, вјерујем, заставу наше општине изнијети на побједничко постоље“, рекао је Вукадиновић.

Извршни директор „Ритма Европе“ Давид Макевић похвалио је рад и труд фочанских талената.

„Спот је урађен веома квалитетно, локације су биле феноменалне, чиме уз њихов таленат показујемо колики туристички потенцијал Фоча има. Свим учесницима подједнако желим добар наступ и добар пласман, да најбољи побједи, уз акценат да постоје фаворити и сигуран сам да је Фоча један од фаворита“ , навео је Макевић.

Гласање СМС порукама почело је 17. августа и трајаће до 25. септембра до завршетка такмичења.

Фочанке су под редним бројем пет, а да би се гласало за њих потребно је послати СМС са садржајем: ПЈЕСМА_05 на број 091 510 720.

Поделите: