Search
Close this search box.

Фоча промовисана на манифестацији “Дани Српске” у Крагујевцу

Манифестација „Дани Српске у Србији” која кроз различите програмске активности подстиче размјену културних остварења и културне баштине, представља природне љепоте, туристичка мјеста и руте, угоститељство, презентује инвестиционе могућности, и као најбитније учвршћује везу између српског народа са обје стране Дрине, одржана је овог викенда и у Крагујевцу.

Поводом њеног одржавања Радомир Ерић, члан Градског вијећа за привреду и Борис Ковачевић, помоћник градоначелника за међународну сарадњу са сарадницима организовали су пријем за делегацију из Фоче, замјеницу начелника Општине Весну Рашевић, начелницу за привреду Оливеру Елез, Борислава Максимовића сарадника за развој и унапређење сарадње у просвети, култури и умјетности и директора Туристичке организације Фоча Споменку Попадић.

Тема састанка између побратимских градова била је наставак привредне сарадње, гдје је општина Фоча представила слободне привредне капацитете у власништву општине, који се стављају на располагање потенцијалним инвеститорима, као и привредне субјекте на својој територији.

У оквиру манифестације Туристичке организације Републике Српске на Тргу код Крста и Туристичка организација општине Фоча изложила је промотивни штанд на којем је представила своју туристичку понуду.

Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Поделите: