Search
Close this search box.

Организацијом дуатлона „Сутјеска – Пива” Општине Фоча и Плужине завршиле овогодишњу туристичку сезону

Први дуатлон “Сутјеска – Пива” који је окупио 50 учесника из Босне и Херцеговине и Црне Горе одржан је 17. октобра 2021 уз подршку Европске уније. Дуатлон је одржан у оквиру пројекта “Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А.)” који проводе Општине Фоча и Плужине са партнерима.

Трка је започета на Тјентишту у Фочи, одакле су се такмичари бициклима возили до Пријевора, подно највећег врха БиХ планине Маглић, у дужини од 18 километара. Са Пријевора такмичари су трчали до Трновачког језера, драгуља Парка природе “Пива” (Црна Гора) и назад, стазом дужине 11 километра, а затим поново спустили бициклима до Тјентишта.

Дуатлон кроз Национални парк “Сутјеска” и Парк природе “Пива” привукао је заљубљенике у бициклизам и планински маратон из више градова Босне и Херцеговине и Црне Горе, који су били у прилици да уживају у феноменалим призорима нетакнуте природне љепоте овог прекограничног подручја. Побједник дуатлона је млади Никола Јовановић из Рудог, који је трку успјешно завршио за 3 часа и 45 минута. Друго мјесто припало је Милошу Бодироги из Требиња, док је трећепласирани био Славиша Врећо из Фоче. Наида Хусић из Живиница била је једина жена међу учесницима дуатлона и пласирала се међу првих десет учесника. И поред захтјевне стазе и хладног времена сви учесници су изразили жељу за учешће на сљедећем дуатлону.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Duatlon”]

Поделите: