Search
Close this search box.

Посао за осам радника у дрвопреради

Oпштина Фоча, швајцарски Каритас и фочанско предузеће „Конструктор“ потписали су уговор вриједан 350.000 КМ који ће омогућити запослење осам радника у дрвопреради. Кроз трогодишњи пројекат биће набављена и опрема за покретање погона полуфиналне и финалне обраде дрвета.

Пројекат предвиђа улагање у нове технологије обраде дрвета, а за нове раднике биће организована шестомјесечна обука.

-Производићемо лијепљене масивне дрвене плоче и трослојне греде лијепљенице. Радићемо програм из хоблованог дрвета и сушење, а зависно од тржишта ширићемо производњу-рекао је директор предузећа „Конструктор“ Бошко Ивановић.

Општина Фоча у пројекту учествује са 10.000 КМ, „Каритас“ је обезбиједио 40.000 КМ, док ће остатак новца уложити послодавац.

-Наставићемо да помажемо све привредне субјекте који на овај начин буду жељели да запошљавају раднике, јер нам је свако радно мјесто важно-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

У швајцарској хуманитарној организацији „Каритас“ истичу добру сарадњу са локалном управом и најављују нове пројекте у општини Фоча.

-У овом моменту можемо да објавимо да ћемо врло брзо кренути са другим кругом пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије”, који „Каритас“ проводи у сарадњи са Општином Фоча, јер све пројекте проводимо са локалним институцијама-рекао је замјеник директора швајцарског „Каритаса“ у БиХ Златан Савић.

Позитивна сарадња са „Каритасом“ у Фочи се биљежи и кроз подршку пољопривредним произвођачима, сточарима и занатлијама.

 

Извор: Радио Фоча

Поделите: