Search
Close this search box.

Туристичка понуда Фоче и Плужина брендирана као јединствена дестинација

Представљањем резултата кроз видеопрезентацију у Фочи је данас озваничен крај пројекта „Туризам, адреналин, рафтинг авантура ТАРА“ који су у протекле двије године заједнички проводиле општине Фоча и Плужине, уз финансијску подршку Европске уније.

Пројекат ТАРА имао је циљ, да кроз бројне активности, допринесе бољој туристичкој понуди и развоју нових туристичких производа са обје стране ријеке Таре.

Иако је пандемија вируса корона утицала на смањену посјету туриста током 2020. године, у прошлој години обје општине биљеже раст туристичких посјета.

Начелници општина Плужине и Фоча, Мијушко Бајагић и Милан Вукадиновић сложили су се да овакви пројекти значајно унапређују туристичку понуду обје општине и овог подручја које обилује невјероватним природним љепотама, од ријека Таре, Пиве и Дрине, па преко планина Пиве, Маглића, Волујака и Зеленгоре.

Учесници пројекта сагласни су да између Фоче и Плужина „граница не постоји“, те да је погранично подручје двије општине, кроз пројекат, брендирано као јединствена дестинација за активни туризам, која се заједничким снагама може унаприједити и уцртати на туристичку мапу посјетилаца из региона, Европе али и цијелог свијета.

 

Поделите: