Search
Close this search box.

Ђаци показали да се Српска воли и брани вриједним радом и учењем

Република Српска опстала је упркос многим тешким годинама, врeменима и околностима које је нису поразиле, већ учиниле јачом и снажнијом, а најбоље се брани квалитетним образовањем, вриједним радом и учењем, поручено је са свечане академије у фочанском Средњошколском центру коју је организовао Педагошки завод Републике Српске. Тридесети рођендан Републици Српској кроз рецитацију, глуму и музику честитали су фочански основци, средњошколци и предшколци.

Након прослава у Бањалуци и Брчком, љубав и приврженост Републици Српској показали су млади нараштаји у Фочи. За Педагошки завод обиљежавање Дана Републике Српске једна је од најважнијих активности у години, а велики број квалитетних ученичких радова указује и да основне и средње школе посвећују велику пажњу овом дану.

-Настојимо да ова манифестација сваке године буде у некој другој локалној заједници. Ученици из условно речено мањих локалних заједница имају прилику да покажу шта знају, а ово данас су фантастично урадили. Похвалио бих ученике основних и средњих школа за одличне цртеже, слике и пјесме у част Српске који су стигли на конкурс који смо расписали у новембру, имали смо смо неколико стотина радова. На изложби се могло видјети да су то врхунски радови-рекао је директор Педагошког завода РС Предраг Дамјановић.

Честитке фочанским школама и вртићу на одлично припремљеној прослави 30. рођендана Републике Српске, стигле су и од начелника општине Фоча, Милана Вукадиновића.

-Учесници свечане академије су показали да Фоча умије и може. Имали смо шта да видимо и чујемо од тих младих људи мкоји су будућност и понос Републике Српске- рекао је Вукадиновић.

 

Поделите: