Search
Close this search box.

Стипендије за 158 студената

Стотину педесет осам студената, који ће у овој школској години примати стипендије из општинског буџета, потписали су уговоре о стипендирању са начелником Фоче Миланом Вукадиновићем. За те намјене из општинске касе биће издвојено 175.000 марака.

Износ стипендија ове године повећан је за десет марака и зависно од године студија креће се од 100 до 120 марака. Мјесечна примања олакшаће трошкове студирања Марији Вуколић, студенткињи Факултета безбједности у Београду и Анити Марић, студенткињи Медицинског факултета  у Фочи.

-Посебно значи нама који студирамо на страни. То је диван гест, износ стипендије је повећан у односу на претходне године-рекла је Вуколићева.

-Значиће доста за моје одређене потребе, није неки велики износ, али је сасвим довољан-рекла је Марићева.

Стипендије ће бити исплаћиване редовно, поручују из локалне управе.

-Одлучили смо да и ове године повећамо износ стипендија, тако да ће стартна стипендија за прву годину бити 100 КМ. Прошле године смо то урадили са 80 КМ на 90 КМ, сада идемо на додатно повећање и сваки пут кад нађемо простора у буџету урадићемо то и у наредном периоду-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Стипендије су одобрене студентима са најмањом просјечном оцјеном 7,50, дјеци ратних војних инвалида, студентима без једног или оба родитеља, корисницима социјалне помоћи, студентима чија су оба родитеља незапослена, те студентима из вишечланих породица са троје и више дјеце.

Стипендије ће примати и бруцоши са одличним успјехом из средње школе и наградама са такмичења.

Поделите: